Enginarlı Yuva Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Yuva Kebabı (4 Kişilik) - Kebap TarifleriEnginarlı Yuva Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri Enginarlı Yuva Kebabı (4 Kişilik) Malzemeler 4 Enginar 1 Limon 1 Soğan 1 Domates 1 Çorba Kaşığı Margarin 3 Çorba Kaşığı Kıyma 1 Sivri Biber 1 Havuç 10 Arpacık Soğan 1 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Çay Kaşığı Köri 1 Su Bardağı Bezelye 4 Dal Dereotu Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Enginarları temizleyip,limonla ovun Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin![]() Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını,küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin Tuz,karabiber ve köri serpin![]() Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|