![]() |
Kuran’İn Hicab Hakkındaki Görüşü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran’İn Hicab Hakkındaki GörüşüKuran’ın Hicab Hakkındaki Görüşü Kuran’ın Hicab Hakkındaki Görüşü Kadınlarla ilgili olan farz emir şudur: “Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve iman edenlerin kadınlarına, dışarı çıkarken ![]() ![]() ![]() Hicapsızlık veya kötü örtünme oldukça çirkindir; birçok fesatlara sebep olmaktadır ![]() ![]() Kadın ve erkek, sokak ve pazara gidip gelmek, akrabalarını ziyaret etmek, toplantılara katılmak, okul ve üniversitelerde ilim tahsil etmek, gezi ve ziyaret yolculuklarında bulunmak zorundadırlar ![]() ![]() Kadınlarla ilgili olan farz emir şudur: “Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve iman edenlerin kadınlarına, dışarı çıkarken üstlerine örtü almalarını söyle; bu, onların tanınmasını (hür ve namuslu bilinmelerini) ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar ![]() ![]() Kadın ve erkek hususunda farz olan emir ise şudur: “Mümin erkeklere söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, mahrem yerlerini korusunlar ![]() ![]() ![]() Hakeza: “Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar ![]() İmam Sadık (a ![]() ![]() ![]() ![]() Müminlerin Emiri Ali (a ![]() ![]() ![]() Allah Resulü (s ![]() ![]() ![]() Kuran’ın buyurduğu üzere Şuayb’ın kızı babasına şöyle demiştir: “Babacığım! Onu ücretli olarak tut; ücretle tuttuklarının en iyisi bu güçlü ve güvenilir adamdır” Şuayb ise ona şöyle dedi: “Kızım evet bu genç güçlüdür ![]() O şöyle dedi: Babacığım! Onun önünden eve doğru geliyordum bana şöyle dedi: “Benim arkamdan hareket et, eğer yoldan sapacak olursam beni uyar; biz arkadan kadınları gözleriyle takip eden topluluk değiliz ![]() Allah Resulü (s ![]() ![]() ![]() Allah Resulü (s ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|