![]() |
Börekler - Resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (Yapılışı ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börekler - Resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (Yapılışı )Börekler - resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (yapılışı ) resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (yapılışı ) en lezzetli börekler ![]() MALZEMELER *250 GR POĞÇALIK KATI YAĞ(Tenekelerde 10 kiloluk satılıyormuş ![]() ![]() Ama ben,hüner margarinle denedim ![]() ![]() *500 GR DAN BİRAZ FAZLA UN(Özellikle poğaçalık un ![]() ![]() ![]() ![]() Ama ben normal unla yaptım *1 PAKET YAŞ MAYA *YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU 1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 2 TATLI KAŞIĞI TUZ *VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdan ![]() ![]() ![]() 1YUMURTA SARISI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte hepsi bu ,aslında ne kadar kolay hiçte zorluğu olmayan malzemeler ama nedense bunları bir türlü bir araya getirmek aklımıza gelmemiş ![]() ![]() YAPILIŞI MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım ![]() ![]() ![]() bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim ![]() ![]() ![]() MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim ![]() ![]() ![]() ![]() ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN ![]() ![]() VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ ![]() ![]() DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta sarılarını sürüp bıçakla çizikler atıyoruz ![]() ![]() ![]() Tarifimizi vermiş bulunuyorum vatana millete hayırlı olsun |
![]() |
![]() |
|