Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
börekler, gerçek, pastane, poğçası, resimli, tarifi, yapılışı

Börekler - Resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (Yapılışı )

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Börekler - Resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (Yapılışı )

Börekler - resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (yapılışı )
resimli Gerçek Pastane Poğçası Tarifi (yapılışı )

en lezzetli börekler

MALZEMELER

*250 GR POĞÇALIK KATI YAĞ(Tenekelerde 10 kiloluk satılıyormuş

Ama ben,hüner margarinle denedim

*500 GR DAN BİRAZ FAZLA UN(Özellikle poğaçalık untoptan gıda satış marketlerinde bulabilirmişiz

Ama ben normal unla yaptım

*1 PAKET YAŞ MAYA

*YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU

1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

2 TATLI KAŞIĞI TUZ

*VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdanECZANEERDEN ALABİLİRSİNİZ)

1YUMURTA SARISI

İşte hepsi bu ,aslında ne kadar kolay hiçte zorluğu olmayan malzemeler ama nedense bunları bir türlü bir araya getirmek aklımıza gelmemiş

YAPILIŞI

MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım ILIK SU ŞEKER ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım15 DK beklemeli

bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelimİçine tuzu ve SANDOZU elimizle ufalayarak ilave edelim

MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelimHepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM

ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN

VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ

DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZBenim poğaçalarım 25 adet çıktı

Yumurta sarılarını sürüp bıçakla çizikler atıyoruzve fırınımızda 175 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz

Tarifimizi vermiş bulunuyorum vatana millete hayırlı olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com