Uc Nokta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uc NoktaUc Nokta Üç Nokta ( ![]() ![]() ) birinci noktanın hikâyesidir: Ben sırrına sarılmış bir noktacık idim ![]() ![]() Bir gün bir şairin huzuruna çıkardılar beni![]() ![]() ![]() ^ Koca başını bir kağıda eğmiş uzun uzun düşünür idi ![]() ![]() Eğildim kaleminin ucuna dokundum ![]() ![]() ![]() Yerle gök arasında bir yerlerde, hiç duymadığım bir lîsânda bir hikâyede son buldum ![]() ![]() ![]() ![]() sırrım ifşâ oldu ![]() ![]() Koskoca kainatdan uzun bir cümleye dönüştüm ![]() ![]() ikinci noktanın rivâyetidir': ![]() ' Birinci nokta ince uzun bir cümle idi ![]() ![]() hiç durmaz kâinâtın sırrına dair söyler idi![]() ben ilk noktadan arta kalanım ![]() ![]() üçüncü nokta beni hiç bilmedi ![]() ![]() üçüncü noktanın sırrıdır:' ![]() ![]() ' her nerede yarım kalmış bir cümle varsa orda üç nokta vardır ![]() ![]() Üçüncü noktada mânâ saklıdır ![]() cümlenin açık kalan ucundan size doğru üflediği sır ile belki kendinizi - nokta eğer ki söylemek istemişse- belki hâkikâti belki de yalnız üç küçük noktayı görürsünüz ' ![]() ![]() ' eğer ki üç küçük nokta söylemek istemişse ![]() ![]() ![]() Üç Nokta ( ![]() ![]() ) Bir umut geriye kalan, birde zor bir bekleyiş Umut da olmasa varmıdır ki insan Ah birde şu bekleyiş olmasa Üç nokta kadar bu bekleyiş Üç nokta suskun ve bir o kadar devamlı Ben şimdi üç nokta koyuyorum zamana Üç nokta uzayıp giden, Üç nokta Hüzün yüklü Şimdi yalnızca üç nokta kadarım Belki devamlı, belki devamsız Yalnız ![]() ![]() (Üç Nokta) Aşka ve Zamana ![]() ![]()
|
|
|
|