Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çabalardır, duyduğumuz, ihtiyaç, olarak, tam, yaşamda, şey

Bazen Yaşamda Tam Olarak İhtiyaç Duyduğumuz Şey Çabalardır.

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bazen Yaşamda Tam Olarak İhtiyaç Duyduğumuz Şey Çabalardır.

Bazen yaşamda tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır

Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca bedenini bu küçük delikten çıkarmak için harcadığı çabayı izledi

Ardından sanki ilerlemek için çaba harcamaktan vazgeçmiş gibi geldi ona Sanki elinden gelen her şeyi yapmış ve artık yapabileceği bir şey kalmamış gibiydi

Böylece adam, kelebeğe yardım etmeğe karar verdi; eline küçük bir makas alıp kozadaki deliği büyütmeye başladı

Bunun üzerine kelebek kolayca çıkıverdi Fakat bedeni kuru ve küçücük kanatları buruş buruştu

Adam izlemeye devam etti; Çünkü her an kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyeceğini ve bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu

Ama bunlardan hiç biri olmadı! Kelebek hayatının geri kalanını kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde sürünerek geçirdi

Ne kadar denese de asla uçamadı

Adamın iyi niyeti ve yardım severliği ile anlayamadığı şey, kozanın kısıtlayıcılığının ve buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için göstermesi gereken çabanın, Yüce Yaratıcının kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek ve bu sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda uçmasını sağlamak için seçtiği yol buydu

Bazen yaşamda tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır Eğer yüce yaratıcı, yaşamda herhangi bir çaba olmadan ilerlemenize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalırdık O zaman olabileceğimiz kadar güçlenemezdik Asla uçamazdık

Güçlü olmak istedim Ve Yüce Yaratıcı beni güçlendirmek için zorluklar yolladı

Bilgelik istedim Ve Yüce Yaratıcı bana çözmem için sorunlar yolladı

Başarı istedim Ve Yüce Yaratıcı bana çalışmam için zekâ ve kas gücü verdi

Cesaret istedim Ve Yüce Yaratıcı bana üstesinden gelmem gereken sorunlar verdi

Sevgi istedim Ve Yüce Yaratıcı bana, Yardımcı olmam için sorunlu insanlar yolladı

İyilik istedim Ve Yüce Yaratıcı bana fırsatlar yolladı

İstediğim hiçbir şeyi elde edemedim fakat ihtiyaç duyduğum her şeyi elde ettim

Yaşamınızı korkusuzca yaşayın, zorlukların tümüne göğüs gerin ve onların üstesinden gelebileceğinizi açıkça gösterin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com