Yemek Tarifleri Ahtapot Salatası (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Ahtapot Salatası (6 Kişilik)yemek tarifleri Ahtapot Salatası (6 Kişilik) MALZEMELER 500 gr ahtapot 3 diş sarmısak 1 kahve fincanı beyaz şarap 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 5 adet taze soğan 10 adet siyah zeytin Tuz, karabiber Kiraz domates HAZIRLANIŞI Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın ![]() Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanmış ahtapotu küçük doğrayın Salata kasesine koyup, üzerine beyaz şarap gezdirin![]() Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın
|
|
|
|