Tut Beni…!Ey Oruç, |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tut Beni…!Ey Oruç,Tut Beni…!Ey Oruç, Ey Oruç, Tut Beni Hoş geldin ey suskun sevgilim; Tut sözünü; sus Mühürledudağımı, sesimi tut, lâl eyle çığlıklarımı Nahoş avazların uçurumlarından çekdilimi Yalanların kuyularından çekip çıkar nefeslerimi Göklü söz ağaçlarınınbengisuyuna kat hecelerimi Hoş geldin ey yüzü gamzelim;Bakışının menzilinde tut gözlerimi Tir-i müjgan dokunuşlarınla delik deşik et kibrimi Gör(e)meyip deseni, göster(e)meyip de yanımda yöremde, görür gibi huzurunda tut çaresiz yetimliğimi Hoş geldin ay yüzlüm benim;Tut saçlarımın kakülünden, kaldır yüzümü yerden Utancımı tebessümünün kıvrımlarına dola, yut Pişmanlığımıgül yanağının yamaçlarına sar, uyut Dağıt neşemin saçlarını, hüznün tenineyasla umarsızlığımı Hoş geldin ey hesapsızsevincim; Tut elimi Avuçlarında tutuzanamadığım uçurum çiçeklerimi Geri ver uzak dal uçlarına terk ettiğim huzurmeyvelerimi Tut Ferhad’ımın elinden, şirin vuslatların köyüne taşı yüreğimi![]() Tut Züleyha’mın elini, önü/ardı yırtık gömleklerin kuyusuna zindanına düşürme nefsimi Hoş geldin ey ruh ikizim;Tut, ardında tutulduğum aynalara tut yüzümü… Tut ki aynalarda avuntu bulamayan, bakışlarında kendini tanımayan, özlediğinde kendine varamayan, yüzünü yakmış bir hastayım ![]() Gözbebeğinde tut beni Ayıplamadan, tiksinmeden bakışının ışığından yüz verbana Tut ki resimli el ilanları asılmış bir kayıp çocuğum; duvar diplerineasılı umarsız bakışların kovduğu bir lüzumsuzum Tut kolumdan, ardın sırasürükle, yuvama götür Tut ki mürekkebin hiç hatırını sormadığı yırtık birkâğıt, kalemin hiç içmeyeceği unutulmuş bir sözüm Aklında tut beni; dilinedola, dudağına değdir, cümlede kullan, tut bir şiire kafiye eyle beni Tut kiüzerindeki rakamları ciddiye alınmayan kalp parayım Elinde tut, say beni, incimercana sat beni Işığa tut yüzümü; sahih kıl beni Hoş geldin ey son tesellim; Göz yaşımı yanağında tut, taç yapraklarına taşı ağlayışımı Şehvetin kirinden sıyır, tenin tozundan ayıklakalbimi Hoş geldin ey kalbimin göğü;Tut kanatlarımdan, rahmete yapıştır teleklerimi, yücelere yükselt bedenimi Yağmurları tut sakla hüznümünbulutlarında Hoş geldin ey bin baharneşesi; Tut elimden sımsıcak, karanfillerin kûyuna götür beni, güllerin suyuna kat demimi, demkeş eyle gönlünün pervazına kalbimi Hoş geldin ey ışıltılılibasım; Tut yakamdan, giy beni, giyindir beni, ört bencilliğimi, üşümeye terk etme bendeni Omuzlarıma sarıl şalgibi, rızana razı eyle beni Hoş geldin ey kan davalım;Tut (i)ki yakamdan, tutukla beni, yetimlerin yüzüne çalıp pare pare eyle cimriliğimi Bağla ayağımıyokluklara gitmekten Bileklerimi kelepçele, yasakla ellerime biriktirmeyi![]() ![]() Hoş geldin ey açlığım; Tut ve at sahte doymuşluklarımı, teni üzerimden sıyırıp ruhun semâsına savur beni Çıplak bırakcümle duyarsızlıklardan Yırt at yüreğimdeki yalancı tesellileri Hoş geldin ey sırdaşım; Tut beni, sobele Saklandığımyerde bul beni Şehrayinlere kat Gizlice kaçır evden Mahyaların ışığına katgözlerimi Kan/dillerin fısıltılarını lerzan gönüllere karıştır Kanlıyı hunrîzile barıştır ki ihanetler yatışsın, nefretler sönsün, yalnızlıklar sussun ![]() ![]() Hoş geldin ey gam telim; Tut getir o mahur besteleri ![]() Notaların ahengine böl kırgınlıklarımı Şarkı eyle, ezberinde tut kırıksözlerimi Mızrabının ucunda titretiver yüreğimi, aşka sürgün et kelimelerimi,göklü salkımından emzir kuşluk vaktimin ümitlerini Hoş geldin ey güz yağmurum; Sağanağına tut bu çorak gönlü Seline kat yangınlarımı Damla damla denize at kanayan yanlarımı İçimdeuyuyan tohumları uyandır, baharlara taşı/r yüreğimi Hüznümün sarı yapraklarınıtoprağa kat Hoş geldin ey orucum; Acıktım sana; sofrana oturt beni Acıttım içimi; göğsünde avut beni Aktım sana; damla damla yut beni Aldandım sahte ışıklara; beşiğinde uyut beni Ağular içtim bal kâselerinden; döşeğinde sağalt beni Azaldım nisyanlar içinde;gözlerinde çoğalt beni Ağına düştüm isyanların;tut elimi, doğrult beni ![]() Ağzına düştüm yalanların; tut dilimi, doğruda tut beni ![]() Ayartısına kandım anlık sevdaların; tut gözlerimi, körelt beni Arı duru kalamadım, bulandım;el üstünde tut pişmanlıklarımı, durult beni Tut beni ~ yazan: islamcokguzel Eylül 10, 2007
|
|
|
|