Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aspirin, imalatı, sahte, sanayide

Sanayide Sahte Aspirin İmalatı!

Eski 12-11-2007   #1
mate

Sanayide Sahte Aspirin İmalatı!

Malatya'da jandarma ekiplerince hayvan ilaçları üretimi için ruhsatlandırılmış olan ve kene ile birlikte hayvansal ilaçların üretildiği işyerinde üretim yeri Kıbrıs/Lefkoşa olarak görünen yüz binlerce adet sahte İngiliz Aspirini ele geçirildi

Yeşilyurt İlçe Jandarma ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Şubesi'nden ekipleri de yanına alarak Özsan Sanayi Sitesi 20 Bloktaki, Tarım ve Köyişleri bakanlığınca hayvansal ilaç üretimi için ruhsatlandırılan işyerine baskın yaptı Bir suçtan dolayı İstanbul'da cezaevinde bulunan Önder A'ya ait işyerinde hayvansal ilaç ham maddeleri ile birlikte ambalajlanan küçük kutuların üzerinde üretim yeri Kıbrıs/ Lefkoşa olarak görünen halk arasında İngiliz Aspirini olarak bilinen Aspapirine adlı ilaçtan yüz binlerce adet ele geçirildi

Yurt dışından getirildiği iddia edilen aspirinlerin hayvansal ilaçlarla aynı ortamda ve tezgahta ambalajlandığı ve eczanelere pazarlanma aşamasına hazır hale getirildiği belirtildi Her birine 100 adet aspirinin koyulduğu küçük kutuların üzerine üretim yeri Kıbrıs / Lefkoşa, fiyat kupüründe ise 125 YTL ifadesi yer alıyor

Jandarma ekipleri işletmede aspirinlerin 200 bin adetini kutulu halde eczanelere verilmek üzere hazır halde ele geçirirken, yaklaşık 1 ton dolayındakini ise kutulanmamış bidonların içerisinde ele geçirdi

İşletmede kene gibi parazitlere karşı kullanılmak üzere üretimi yapıldığı belirtilen insan sağlığı için çok tehlikeli olan ilaçların yanında hayvansal ilaçların üretimini yapıldığı kaydedildi

İşletmede çalışan bir kişi aspirinlerin eczanelere verildiğini söyledi

Sağlık Müdürlüğü ekibinden yer alan Dr Yahya Özden, hayvansal ilaçlar için ruhsatlı olan işyerinde insan sağlığı için kullanılan ilaç üretim ve ambalajının yapılamayacağını belirterek, işletmede aspirinlerin ambalajlandığını gördüklerini söyledi

Olay yerine gelen İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ülger, yapılan operasyon hakkında bilgiler alarak tesiste incelemelerde bulundu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com