Ekmekli Krep |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekli KrepEkmekli Krep EKMEKLİ KREP Malzeme • 4 dilim bayat ekmek • 1,5 su bardağı süt • 4 adet yumurta • 2,5 çay bardağı un • 4 çorba kaşığı bal • Tereyağı Hazırlanışı Ekmekleri ufalayın, üzerine süt döküp ıslatın Yumurtaları, unu ve balı ufalanmış ekmeğe ilave edip, iyice karıştırın Fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyup kızdırın Hazırladığınız karışımdan bir miktar dökün Tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın Krebin her iki tarafını da pişirin Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın Ekmekli kreplerin üzerine fıstık ezmesi sürebilir ya da kompostoyla birlikte servis yapabilirsiniz
|
|
|
|