Yemek Tarifleri-Somon İzgara (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri-Somon İzgara (4 Kişilik)Yemek Tarifleri-Somon Izgara (4 Kişilik) Somon Izgara (4 Kişilik) MALZEMELER 4 Somon Fileto 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Hardal 1 Demet Dereotu 12-16 Taze Patates 1 5 Çorba Kaşığı Tereyağı2 Diş İnce Kıyılmış Sarmısak Karabiber, Kırmızıbiber, Tuz HAZIRLANIŞI Somon filetoları zeytinyağı, hardal, tuz, biber ve ince kıyılmış dereotu karışımında 1 saat bekletip ızgarada kızartın ![]() Patatesleri akar su altında sert bir fırçayla kuvvetlice fırçalayın Kabukları iyice temizlenince sarmısak, tuz ve kırmızıbiberle hazırladığımız sosa batırıp kızgın tereyağında sürekli çevirerek kızartın![]() Somon dilimlerini servis tabağına alın Hazırladığınız patatesleri etrafına yerleştirin Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın Arzu ederseniz garnitür olarak soya filizi ve haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz
|
|
|
|