Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antrikot, sebzeli

Sebzeli Antrikot

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Antrikot






sebzeli antrikot
güveçte sebzeli antrikot

Malzemeler- 1 kg dana antrikot
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet havuç
- 2 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 3-4 tane orta boy domates
- 1 adet küçük boy konserve mantar
- 2 yemek kaşığı tamek domates salçası
- 1 çaykaşığı tamek biber salçası
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 çorba kaşığı un
- zeytinyağı ve ayçiçek yağı TarifÖncelikler soğanları julyen olarak doğradıktan sonra zeytinyağı ve ayçiçek yağını karıştırarak büyük derin bir tencerede kavuruyoruzArdından ezdiğimiz sarımsaklarımızı tenceremize ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruzArdından sebzelerin sertlik derecesine göre öncelikle küp küp doğranan havuçlar ardından patatesleri bir kaç dakka soteledikten sonra yine küp küp doğradığımız patlıcanlarımız ve kabaklarımızı da ekliyoruzİri iri doğradığımız biberleri de ekledikten sonra sıra konserve mantarımızı eklemeye geliyorKüçük mantarların olduğu konserveyi tercih ettiğiniz takdirde mantarları doğramadan yalnızca bir iki su yıkayıp tenceremize ekliyoruzTencerimizin kağağını kapatıp kendi sularında kısık ateşte beş on dakika pişirip renkleri dönmeye başladığında domateslerimizi kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayarak tencereye ilave ediyoruzVe 1 su bardağı kaynar suyu ekleyerek tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruzBiftek büyüklüğünde aldığımız antrikotlarımızı tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı kızdırdıktan sonra yüksek ateşte 2 yüzü de kızarıcak şekilde kızartıyoruzBu işleme etleri dağlamak diyoruzYani ete lezzetini veren suyunun içinde hapsolmasını sağlıyoruzSebzelerimiz piştikten sonra küçük bir tencereye suyunu süzüyoruzSüzdüğümüz suya salçamızı ve unumuzu ekleyip karıştırıyoruzUnun topaklanmaması için bu işlemi çırpma teliyle yapmanızı tavsiye ederimKoyulaşan sosumuzun içine kızarttığımız etlerimizi ilave edip etleri sos ile birlikte 5-10 dakika pişiriyoruzBu işlemin ardından tek kişilik porselen güveçlerimize önce bir parça et sonra ayırdığımız sebzelerimiz ve son olarak da sostan bir çay bardağı ölçüsüne yakın güvecimize ekledikten sonra güveçlerimizi fırına veriyoruzYaklaşık bir 15 dakika da fırında pişen yemeğimize son olarak da kaşar rendeleyip kaşarlar kızardıktan sonra servis edebilirizTel tel pişmiş tereyağlı bir pilavla servis ettiğinizde oldukça lezzetli bir akşam yemeği olacaktırAfiyetle yemeniz dileğiyle

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.