Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, sebzeli

Sebzeli Et Haşlama

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Et Haşlama






Sebzelİ et haŞlama










Çok pratik olup lezzette yerindeyse o yemek benim için bir numaradır Bu da o yemeklerden biri
MALZEMELER:
  • 750 gram iri parçalar halinde et
  • 3 havuç
  • 3 orta boy patates
  • 2 limonun suyu
  • 2 yumurta sarısı (hiç beyazı kalmasın)
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:[*]Eti tencereye alın ve üzerini geçecek su kadar ekleyin[*]Çıkan köpükleri alın ve kısık ateşte pişmeye bırakın[*]Etler iyice yumuşayınca başka bir tencereye aktarın ve diğer tencerede kalan suyu süzdürerek etlerin üzerine ekleyin[*]Yine üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakın[*]Bu arada havuçları ve patatesleri irice doğrayın[*]Kaynayan suya atın, pişirin[*]Yumurta sarılarını ve limon suyunu çok iyi çırpın, sebzeler pişince tenceredeki sudan biraz alın ve yumurtalı karışıma iyice yedirin Yemeğe ilave edin[*]Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın[*]İsterseniz tencereye isterseniz tabakların üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edinNot: Malzemeler 6 kişilik

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.