Fırında Kuzu Pirzola Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kuzu Pirzola Tarifi YapılışıFırında Kuzu Pirzola Tarifi Yapılışı Fırında Kuzu Pirzola sebzeli kuzu pirzola nasıl yapılır - kuzu pirzola tarifi - kuzu pirzola terbiyesi nasıl yapılır Malzemeler 10 – 12 adet kuzu pirzola 4 adet iri patates (kabuğu soyulup iri parçalara doğranmış) 4 – 6 adet havuç (iri doğranmış) 8 – 10 adet arpacık soğan 6 – 8 diş sarmısak (kabuğu soyulmamış) 3 + 1 y k zeytinyağıBiraz tuz, karabiber Yapılışı 1 Etlerin her yanına biraz karabiber ve tuz ekin Hazırladığınız sebzelerin hepsini, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını fırına dayanıklı bir tepsiye alın Tüm sebzeleri kaşıkla karıştırarak tamamen yağla kaplanmalarını sağlayın Fırını 180 / 200 ºC’ye ayarlayıp sebzeler altın rengi oluncaya kadar (~30-45 dk) pişirin ![]() 2 Geriye kalan zeytinyağını teflon bir tavaya alıp kızdırın![]() Yüksek ateşte tüm pirzolaları, iki tarafları da güzelce kızarıp çıtır olana kadar kavurun ve bir tabağa alın Bu işlemi etin her yüzü için yaklaşık 2-3 dakikada tamamlayın, eğer fazla kızartırsanız etin suyu buharlaşır ve pirzolalar çok kuru olur ![]() 3 Pişen sebzelerin üzerine pirzolaları dizip tekrar fırına verin ve 10 dk kadar daha pişirmeye devam edin Servis tabaklariıa sebzeleri paylaştırıp pirzolaları üzerine koyun ve sıcak sıcak servis yapın
|
|
|
|