Yemek Tarifleri ,Sandal Sefası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri ,Sandal SefasıYemek Tarifleri ,Sandal Sefası Sandal Sefası ![]() Sandal Sefası 14 adet Malzemeler:
Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın [*]2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin [*]Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin (Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin ) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün 200C fırında pişirin Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin
|
|
|
|