Kuzu Güveç Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Güveç Tarifi YapılışıKuzu Güveç Tarifi Yapılışı Kuzu Güveç Tarifi kuzu güveç nasıl yapılır - güveçte kuzu - güveç tarifi Malzemeler: 1 kg kuzu eti - 3 soğan - 3 havuç - 3 patates - 3 domates - 10 sivri biber - 2 dolmalık kabak - 1 su bardağı İç bezelye - 1 Çorba kaşığı salça - 2 Çorba kaşığı sıvı yağ - Kekik - Tuz, karabiber Yapılışı: Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyip kuşbaşı doğrayın Ardından domates, biber ve soğanı temizleyip doğrayın Etleri yağda beş dakika kavurup soğan ve sivri biber ilave ederek üç dakika daha karıştırın![]() Salçayı da katıp iki dakika daha kavurduktan sonra; domates, tuz ve kekiği ekleyin Etin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte bir saat civarında (yumuşayana kadar) pişirin![]() Diğer yanda havuç ve patatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın Bütün garnitür sebzelerini, ayrı ayrı kaynar suda haşlayarak pişirin ve süzün![]() Et piştikten sonra, bir kevgir yardımıyla süzerek alın Sekiz küçük güvece taksim edin ve havuç, patates ve bezelye içini etlere eşit miktarda dağıtın![]() Tuz ve karabiberi ekleyip, güveçteki malzemeleri hafifçe karıştırın Üzerine bir parça domates ve iki parça sivri biber yerleştirip etin suyundan yarımşar kepçe (güvecin yarısına kadar) dökün![]() Orta derecede ısıtılmış fırına vererek 15-20 dakika (domates ve biberler pişene kadar) pişirin ![]() alıntı |
|
|
|