Et Yemekleri--Etli Kuru Fasulye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri--Etli Kuru FasulyeEt yemekleri--etli kuru fasulye etli kuru fasulye ![]() teyzem geçen hafta bize geldiğinde "neden sitede kuru fasulye tarifi yok?" diye sormuştu annem de onun için bugün bu yemeği hazırladı eğer kuru fasulyeyi pirinç veya bulgur pilavının yanında ikram edeceksiniz bu ikiliye en iyi arkadaş karışık turşu oluyor pilav üstü servisi tercih ediyorsanız o zaman ayran daha uygun olabilir![]() ![]() malzemeler:
üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın altını kapatıp 6-7 saat bekletin bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin )[*]fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağını koyun etleri yıkayıp ilave edin ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin) daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin etler yumuşayana kadar pişirin [*]her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir) tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın artık yemeğiniz servise hazırdır![]() ![]()
|
|
|
|