Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boşaltım, için, korumak, neler, sağlığını, sisteminin, yapmalıyız

Boşaltım Sisteminin Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boşaltım Sisteminin Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız?

Boşaltım sistemi rahatsızlıklarından korunmak istiyorsanız ilk başta sağlığını korumak için neler yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir Boşaltım sistemini korumada uygulamanız gereken yöntemlerle ilgili kısaca bilgileri uzmanlar açıkladı

1- Gerekli miktarda sıvı alınmalıdır (Böbreklerin rahat çalışması için bol sıvıya ihtiyacı vardır Alınan sıvı miktarı sıcak havalarda arttırılmalıdır Günlük en az 2 litre su alınmalıdır)
2- Böbrek iltihabı rahatsızlıklarında tedavi yarıda kesilmemeli ve ilaçlar zamanında alınmalıdır Böylelikle amaçlanan tedavinin etkili olması sağlanmalıdır
3- Böbrekler ve idrar yolları soğuktan korunmalıdırYani böbreklerimizi üşütmemeliyiz
4- Aşırı acı ve baharatlı yiyecekler yenilmemelidir
5- Düzenli banyo yapılmalıdır (Derideki gözeneklerin açılması için)
6- İçilen su ve yenilen besinler temiz olmalıdır
7- İdrar uzun süre tutulmamalıdır (Böbrek taşları oluşabilir)
8- Diş çürükleri ve boğaz iltihabı hemen tedavi ettirilmelidir (Çürük veya iltihaba yol açan mikroorganizmalar, kalıcı böbrek rahatsızlıklarına yol açabilir)
9- Kişisel temizliğe dikkat edilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com