![]() |
Damar Beni Neden Olur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damar Beni Neden Olur?Benler vücudun çeşitli bölgelerinde çıkabiliyor ![]() ![]() Ciltaltındaki damarların yapısal değişikliğiyle ortaya çıkan ciddi estetik kusur oluşturabilen çeşitli büyüklüklerde süngerimsi bir hal almış damar yumağıdır ![]() Hemanjioma denilen damar beni genellikle sağlık sorunu oluşturmasada seyrek olarak kanama yapabilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanılan laser ışığı cildi etkilemeden geçtiği için cilde zarar vermeden damarı yok etmektedir ![]() ![]() Vücudun heryerinde görülebilen rengi koyu kahverengi ile ten rengi, büyüküğü 1 mm ile 10 cm arasında değişen ciltten kabarık oluşumlardır ![]() ![]() ![]() ![]() TEDAVİ: Ameliyat:Ben tedavisinde uzun yıllar cerrahi olarak çıkarıp oluşan açıklık dikişlerle kapatılıyordu ameliyat sonunda benin çapının iki katı kadar çizgi şeklinde iz kaldığından teknolojik tedaviler daha yaygın kullanılmaya başlamıştır ![]() Laser:Ciltten kabarık olmayan ve koyu renkli benler laserle hiç iz bırakmadan 2-3 seansta tamamen tedavi edilebilir ![]() ![]() Radyofrekans:Yüksek frekanslı radyo dalgalarıyla tek seansta ben buharlaştırılarak yok edilir, geride zorlukla fark edilecek kadar hafif bir iz kalabilir ![]() Elektrokoter:Elektrik enerjisi ile ben ısıtılarak buharlaştırılır ![]() ![]() Hangi şekilde tedavi edilirse edilsin herhangi bir yan etki oluşmaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|