Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
damar, olur

Damar Beni Neden Olur?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Damar Beni Neden Olur?

Benler vücudun çeşitli bölgelerinde çıkabiliyor Damar bölgesinde çıkan benlerin hangi sebepten çıktıkları ve nasıl tedavi edilebilecekleri ile ilgili detaylı bilgilere uzmanların açıklamalarından ulaşacaksınız

Ciltaltındaki damarların yapısal değişikliğiyle ortaya çıkan ciddi estetik kusur oluşturabilen çeşitli büyüklüklerde süngerimsi bir hal almış damar yumağıdır

Hemanjioma denilen damar beni genellikle sağlık sorunu oluşturmasada seyrek olarak kanama yapabilmektedirAtar damar kökenli olduğundan büyüme eğilimi gösterebilirlerDamar beni ve benzer yapıdaki spider angioma(gül lekesi),şarap lekesi ve cherry aynı şekilde laserle ameliyatsız tedavi edilebilmektedirTedavinin özü damar içindeki alyuvarların ciltten geçen ışığı soğurarak ısınıp damaryumağını tahrip etmesi ile gerçekleşirDaha sonra dolaşım bu tahrip olmuş alanı ölü dokulardan temizlemektedir

Kullanılan laser ışığı cildi etkilemeden geçtiği için cilde zarar vermeden damarı yok etmektedirTedavi 3-20 seans arasında değişir

Vücudun heryerinde görülebilen rengi koyu kahverengi ile ten rengi, büyüküğü 1 mm ile 10 cm arasında değişen ciltten kabarık oluşumlardırGenellikle estetik kusur oluştururlar ancak eklem bölgesi gibi alanlarda fiziki olarakta rahatsızlık verebilirlerÖzellikle koyu renkli olanlar uzun yıllar güneşin zararlı ışınlarına maruz kaldığında kanserleşebilirlerMuayene anında şüpheli benlerden biopsi alınarak kesin teşhis konur

TEDAVİ:

Ameliyat:Ben tedavisinde uzun yıllar cerrahi olarak çıkarıp oluşan açıklık dikişlerle kapatılıyordu ameliyat sonunda benin çapının iki katı kadar çizgi şeklinde iz kaldığından teknolojik tedaviler daha yaygın kullanılmaya başlamıştır

Laser:Ciltten kabarık olmayan ve koyu renkli benler laserle hiç iz bırakmadan 2-3 seansta tamamen tedavi edilebilirUygulama anında ağrı duyulmaz

Radyofrekans:Yüksek frekanslı radyo dalgalarıyla tek seansta ben buharlaştırılarak yok edilir, geride zorlukla fark edilecek kadar hafif bir iz kalabilir
Elektrokoter:Elektrik enerjisi ile ben ısıtılarak buharlaştırılırTek seansta tedavi edilen benden geride sivilce izi kadar iz kalabilir
Hangi şekilde tedavi edilirse edilsin herhangi bir yan etki oluşmazHalk arasında söylenen '' bene dokunursanız kanserleşir '' sözünün aksine benle birlikte kanserleşme riskide ortadan kaldırılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com