Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım, hamilelikte, hastalığı

Hamilelikte Astım Hastalığı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hamilelikte Astım Hastalığı

Astım sık görülen üst solunum yolu hastalıklarından birisidir Daha önce benimde yaşadığım bu rahatsızlığı ilaç tedavisi ile atlatmıştım Gebelik döneminde astım rahatsızlığı hakkında bilgileri okumak ve hamilelikte astım için yapılması gerekenler hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız bu yazımızı okuyabilirsiniz

Astım, nefes almada her ikisi de önemli olan soluk borusu ve bronşların uyarımına tepkinin veya duyarlılığın artması ile tanımlanan bir solunum yolu hastalığıdır

Kontrol altında olmayan astım hamilelik döneminde ciddi bir durum olabilir Annede yüksek kan basıncına, prematüre doğuma, düşük kilolu veya daha küçük bebeklere neden olabilir Astım tedavisi İçin şu anda kullanılan ilaçlar güvenlidir Araştırmalar, solunum yoluyla kullanılan ilaçlar kullanan annelerin bebeklerinin daha az etkilendiğini gösterir, çünkü annenin kan dolaşımına daha az ilaç girmektedir

Astımlı hamile kadınların çoğu güvenli bir hamilelik, doğum süreci ve doğum geçirebilirler Bir kadın hamile değilken şiddetli astım krizleri geçiriyorsa hamilelik döneminde de şiddetli krizler geçirebilir

Hamileyken, oksijen tüketiminiz yaklaşık % 25 artar Bu yüzden astım tedavisi hamilelikte çok önemlidir Dolayısıyla bebek büyümek ve gelişmek için ihtiyacı olan oksijeni alabilir Hamilelikten önce uygulanan tedavi yöntemi büyük olasılıkla hamilelikte de kullanılır Bu, hamilelik öncesi ve hamileyken astım için verilen ilaçları kapsar

Astım ilaçlarının bebeğe zararı var mı ?

Solunum yolu ile kullanılan ilaçların çoğu (hepsi değil) gebelikte güvenlidir

Diğer yandan ilaç tedavisi uygulanmaması durumunda ortaya çıkacak riskler, ilaçlara bağlı olası risklerden çok daha yüksektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com