Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kültürü, tayland, yemek

Tayland Yemek Kültürü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tayland Yemek Kültürü



tayland mutfağı - geleneksel tayland yemekleri - tayland mutfağının özellikleriTaylandlılar bir özdeyiş olarak, konuklarına "Eve gitmeden balık ve pirinç yiyelim" diyerek onları yemeğe davet ederler Bu da Tai (Tay) Mutfağı'nın balığa ve pirince dayalı olmasının bir kanıtıdır Tai Mutfağı genelde, balığa, deniz ürünlerine ve pirince dayanır Et olarak tavuk ve domuz eti ağırlıklıdır

Tayland'da sabahları genel olarak pirinç lapası, omlet, kızarmış balık, ekmek yenip, çay veya kahve içilir


Öğlen ve akşam ise tavuk köri, biber soslu balık köri, et körileri ile birlikte buharda pişirilmiş pirinç, kızartılmış sebze ve terbiyeli pirinç makarnası çorbası yenir


Tai Mutfağı'nda baharat çok kullanılır ve önemli bir yeri vardır Zencefil, hindistan cevizi, yabani sarmısak, karanfil, kimyon ve fesleğen bu mutfağın temel baharat ve otlarındandır Ayrıca acı bu mutfağın en tipik özelliklerindendir Taylandlılar küçük biberleri kurutarak taze olarak veya püre halinde yemeklerinde kullanırlar ve acı yemekleri çok severler


Tayland'da klasik yemekler bölgelere göre farklılıklar gösterir Kuzeyde yemekler daha az yağlı ve az acılıdır Kuzeydoğuda ise baharat diğer bölgelere göre daha çok kullanılır Pirinç, buharda pişirilen pirince göre daha lapamsıdır


Güneyde ise deniz ürünleri ve balık çok kullanılır En çok tüketilen deniz ürünleri, Istakoz, yengeç, küçük mürekkep balığı, deniz anası salataları ve istiridyedir Güneydeki Müslüman topluluklarında ise değişik tatlılar ile az veya çok acılı köriler de görülür


Taylandlıların çok değişik tatlıları vardır Bu tatlılar hafif ve az şekerlidir Çoğu hindistan cevizi sütü, yumurta, un ve şekerle hazırlanır

Taylandlılar genelde yeşil çay, kahve ve meyve suları tüketirler


Tai Mutfağı yabancı mutfak olarak az da olsa Çin Mutfağı etkisi almıştır Genelde kendine özgü bir mutfaktır Çin'den, buharda pişirme, kızartma teknikleri ve yemek yemek için kullanılan çubuklar gelmiştir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.