Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alaska, kaktovik

Kaktovik - Alaska

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaktovik - Alaska

Kaktovik Nerededir - Kaktovik Hakkında - Kaktovik Nüfusu - Kaktovik Resimleri

Kaktovik (İnyupikçe Qaagtuviġmiut), Amerika Birleşik Devletlerinde Alaska eyaletinin North Slope Borough ilçesine bağlı şehir 2000 sayımına göre nüfusu 293 kişidir

Nüfus

2000 nüfus sayımına göre şehir 89 hane ve 70 aile olmak üzere nüfusu 293 kişidir Beyaz % 1468, Amerikan Yerlisi % 7543, Asyalı % 034 ve iki ya da çok ırklı olanlar da % 887, diğerleri % 068 dir

Yerli halk

Kasabanın ana yerli halkı İnyupiklerdir Geleneksel olarak balık kampıdır Günümüzde Grönland balinası ve ren geyiği avcılığı yapılmaktadır

Kanada sınırına yalnızca 90 mil uzaklıkta olan Kaktovik İnyupikleri ile Kanada'nın Aklavik, Inuvik şehirlerindeki ırkdaşları Uummarmiut İnyupikleri ve Tuktoyaktuk şehrindeki Siglit İnuitleri ile yüzyıllardır ticaret yapılmaktadır

ANCSA Yapılanması

Qaagtuviġmiut İnyupiklerinin, 1971 Alaska Yerli Talepleri Çözümleme Yasası (ANCSA) gereği kurulan Alaska Yerli Bölge Şirketlerinden Arctic Slope Regional Corporation yerli bölge şirketine bağlı Kaktovik Iñupiat Corporation adlı yerli şirketi vardır Yerüstü kaynakları köy şirketine, yeraltı kaynakları ise bölge şirketine aittir

Eğitim

North Slope Okul Bölgesine (North Slope School District) bağlı olan Harold Kaveolook School adlı okul tarafından İngilizce ve İnyupikçe ikidilli eğitim verilmektedir

• Kaktovik, 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com