Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacı, ateş

Ateş Ağacı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ateş Ağacı

Ateş Ağacı - Ateş Ağacı Hakkında - Delonix regia

Ateş ağacı (Delonix regia) Baklagiller familyasından, subtropikal ve tropik kuşaklarda yetişen bir çiçekli ağaç türü Ateş ağacı tanımı, akrabası olmayan başka ağaç türleri için de kullanılmaktadır

Ateş ağaçları, dünyadaki "en renkli ağaçlar" olarak tanımlanabilir Ağaç parlak kızıl, kırmızı, turuncu, sarı çiçekleri ve onu daha çarpıcı hale getiren parlak yeşil yapraklarıyla bilinir

Ateş ağacı, Madagaskar'ın batısındaki tropik ormanlarda doğal olarak bulunur Yaşam alanından farklı ortamlarda kültürü yapılmaktadır ancak doğal yaşam alanında soyu tehlike altındadır

Süslü rengine rağmen tropik ormanların karanlık ortamlarında, yaklaşık 5 metre ila 12 metre arasında boylanarak yaygınlaşır Kuru mevsimlerde yapraklarını susuzluğa dayanıklı hale getirir, diğer mevsimlerde her daim yeşildir

Çiçekler iri, sarı ve beyaz noktalıdır Doğal varyetesi flavida sarı çiçeklidir Tohum kabukları koyu kahverengi renklidir;boyları 60 cm uzunluğunda,5 cm genişliğinde olabilirAncak tohumlar tek başlarına 04 gram ağırlığındadır Tohum kabukları Karayipler'de,şak-şak ya da marakas olarak bilinen bazı perküsyon aletlerinin yapımında kullanılır

Birleşik yaprakları hafif tüylü görünümlü ve karakteristik parlak yeşildir İki parçalı olabilirler Her yaprak 30 ila 50 cm uzunluğunda ve 10-20 parçaya bölünmüş şekildedir

Ataş ağaçları, tropik veya yarı tropik iklimlerde bulundukları gibi, kuru ve tuzlu ortamlara da dayanabilirler Yaygın olarak Karayipler'de görülürler

Amerika'da sadece Florida ve Teksas'ın güney bölgelerinde bulunur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com