Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitki, çiçek, hastalıkları

Bazı Bitki Ve Çiçek Hastalıkları

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bazı Bitki Ve Çiçek Hastalıkları

Kırmızı Örümcek Mite' ları : Yaprakların alt yüzeylerinde bulunan küçük, sarı , kahverengi veya kırmızı kurtçuklardır İnce örümcek ağları üretirler Kuru ortamı severler Nemliliği artırmak amacıyla bitkiyi sık sık spreyleyin

Kabuk Böcekleri : Yapraklara ve gövdeye yapışmış gibi duran küçük sert kabuklu,kahverengi, sarı böceklerdir Böcekleri ılık sabunlu su ile temizleyip durulayın

Küf : Yapraklarda ve gövdede oluşan beyaz pudra benzeri oluşumlardır

Mantar ilacı ( fungicide ) ile spreyleyin

Beyaz Sinekler : Güveye benzer ve rahatsız edildiğinde uçuşan küçük beyaz böceklerdir Tüm bitkiyi ılık sabunlu suya batırın ve sonra durulayın

Yeşil veya Siyah Sinekler : Bitkinin büyüyen uçlarında koloni oluştururlar

Yok etmek için Arap sabunu köpürtün ve bununla tüm bitkiyi yıkayın ve durulayın

Botrytis : Yaprak, çiçek ve gövdede bulunan gri küftür Bitkiyi daha kuru bir ortama alın ve hava akımını artırın Ölü çiçek ve yaprakları düzenli olarak ayıklayın Sorun devam ederse mantar ilacı kullanın

Mealy Bugs : Yaprakların altında ve gövdede bulunan minik yün yumaklarına benzer oluşumlardır Pamukçuk gibidir İspirto ( Metil Alkol ) ya batırılmış birpamukla siliniz

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com