Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
afrika, güney, sardunyası

Güney Afrika Sardunyası

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güney Afrika Sardunyası

Güney Afrika Sardunyası - Güney Afrika Sardunyası Özellikleri - Güney Afrika Sardunyası Hakkında

Güney Afrika sardunyası (Pelargonium sidoides, Umkaloabo), turnagagasıgiller (Geraniaceae) familyasından Güney Afrika'ya özgü, tıpta kullanılan bir bitki türü Soğuk algınlığı ve gribe karşı çeşitli markalardan Umca adıyla piyasaya sürülen ilaçların hammaddesini oluşturur Yetiştiği yörede geleneksel tıpta da uygulanmaktadır

Araştırmalara göre bitkinin hülasaları akut bronşit ve soğuk algınlığı tedavisinde plasebodan daha iyi sonuç vermektedir

Bilimsel sınıflandırma

Alem: Plantae (Bitkiler)

Bölüm: Magnoliophyta

(Kapalı tohumlular)

Sınıf: Magnoliopsida

(İki çenekliler)

Takım: Geraniales

Familya: Geraniaceae (Turnagagasıgiller)

Cins: Pelargonium

Tür: P sidoides

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com