Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cerasifera, eridi, kiraz, prunus

Kiraz Eriği - Prunus Cerasifera

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kiraz eriği (Prunus cerasifera), gülgiller (Rosaceae) familyasından Doğu Avrupa, Güneybatı ve Orta Asya'ya özgü bir ağaç türü

Morfolojik özellikleri

6-15 m'ye kadar boylanabilen küçük ağaç veya büyük çalılardır, kışın dökülen yapraklar 4-6 cm uzunluğundadır Avrupa'da baharda ilk çiçek açan ağaçlardandır, çoğunlukla Şubat ortasında görülürler Çiçekler beyaz renkte 5 taç yapraklıdır Meyve 2-3 cm çapında sarı veya kırmızı renkte sert çekirdeklidir, yenebilir; Ağustos-Eylül arasında olgunlaşır

Kullanımı

Meyvesi lezzetli ve tatlıdır, bazı çeşitleri taze yenebilir, diğerlerinin ekşi olması reçel yapımı için uygundur

Peyzajda kullanımı

Kiraz eriği bahçelerde yetiştirilen popüler bir süs ağacıdır Pek çok kültivarı geliştirilmiştir, bunlardan 'Pissardii' ve 'Nigra' mor yapraklar ve pembe çiçekler için yetiştirilir, meyveler koyu mor renklidir 'Lindsayae' kültivarının soluk pembe çiçekler ve yeşil yaprakları vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com