![]() |
Pire Otu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pire OtuPire Otu - Pire Otunun Özellikleri - Pire Otu Hakkında Pire otu (Tanacetum) çok yıllık otsu bir bitki cinsi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir sapa bağlı birkaç yaprakçığın birleşmesi ile oluşan yaprakları düğmeye benzeyen sarı çiçekleri olan dik bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Takım: Asterales Familya: Asteraceae (Papatyagiller) Cins: Tanacetum L ![]() Türler Yaklaşık 80 tür ![]() Türler Tanacetum abrotanifolium Tanacetum achilleifolium Tanacetum argenteum Tanacetum atkinsonii Tanacetum balsamita Tanacetum bipinnatum Tanacetum camphoratum Dalmaçya pire otu (Tanacetum cinerariifolium) Tanacetum coccineum Tanacetum compactum Tanacetum corymbosum Tanacetum densum Tanacetum douglasi Tanacetum ferulaceum Tanacetum haradjanii Tanacetum huronense Tanacetum kotschyi Tanacetum macrophyllum Tanacetum nuttallii Tanacetum parthenifolium Tanacetum parthenium Tanacetum potentilloides Tanacetum poteriifolium Tanacetum praeteritium Tanacetum ptarmiciflorum Solucan otu (Tanacetum vulgare) Tanacetum sorbifolium |
![]() |
![]() |
|