Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağaçlarında, çürüklüğü, hastalığı, kök, meyve

Meyve Ağaçlarında Kök Çürüklüğü Hastalığı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Meyve Ağaçlarında Kök Çürüklüğü Hastalığı

Armillaria Kök Çürüklüğü Hastalığı - Armillaria Kök Çürüklüğü Hastalığı Belirtileri - Armillaria Kök Çürüklüğü Hastalığı Mücadelesi
Belirtileri :

Meyve ağaçlarının köklerinde çürüklük yaparak ağaçların ölümüne neden olur Hastalığa yakalanan ağaçlarda sürgün oluşumu azalır, yapraklar sararır ve dökülür, sürgün ve dallar kurumaya başlar Giderek ağaçlar tamamen kurur

En çok elma, armut, erik, şeftali, kiraz, vişne, kayısı, dut, nar, ceviz, zeytin, kestane, meşe ve iğne yapraklılarda görülür

Kültürel önlemler :

Kuruyan ağaçlar sökülerek imha edilmeli, yerlerinde kireç söndürülmelidir

Orman ağacı kesilmiş araziye meyve bahçesi tesis edilmeden önce 2-3 yıl boş bırakılmalıdır Ağaçlar derin dikilmemeli, aşırı sulanmamalı ve köklerin yaralanmamasına dikkat edilmelidir

Kimyasal mücadele :

Hastalık yeni başlamışsa, hasta kökler kesilip hasta kısımlar kazındıktan sonra, bu yerlere %5'lik Bordo bulamacı, %2 lik göztaşı veya %5'lik Karaboya ilaçlarından biri fırça ile sürülür İlaç kuruduktan sonra üzeri aşı macunu veya 750 g ardıç katranı + 250 g göztaşı karışımı ile kapatılır

Kökler tamamen hasta ise, ağaç sökülerek kendi çukurunda yakılır Yerine sönmemiş kireç dökülerek kapatılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com