Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2008, başkaldırıları, yunan

2008 Yunan Başkaldırıları

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2008 Yunan Başkaldırıları

2008 Yunan Başkaldırısı - 2008 Yunan Başkaldırısı Nedenleri - 2008 Yunan Başkaldırısı Sonucu

2008 Yunanistan Çatışmaları 6 Aralık 2008'de Atina'da polis Epaminondas Korkoneas'ın silahından çıkan mermiyle 15 yaşındaki Alexandros Grigoropoulos (Yunanca: Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος)'un ölümüyle sonuçlanmasıyla başladı Bu olayın ardından öncelikle başkentte ardından tüm ülkede anarşistler ve hükümet karşıtları polise karşı ayaklandı ve polisle çatışmaya başladı Göstericiler molotof kokteylleri ile özel mülklere saldırdı Atina'nin ardından çatışmalar ülkenin ikinci büyük şehri Selanik'e sıçradı

Dünya Genelindeki Protesto eylemleri

7 Aralık sabahında Atina Milli Teknik Üniversitesi öğrencileri Alexandras Bulvarı'ndaki Emniyet Müdürlüğüne yürüyüş düzenledi Yürüyüş kısa zaman içerisinde göstericilerin molotof kokteylli polise saldırısı ve polisin gözyaşartıcı gazı göstericilerin üzerine püskürtmesiyle karıştı Mağazalara ve bankalara zarar verildi Çatışmalar Selanik, Korfu, Kavala, Gümülcine, Patras, Hanya, Volos, Midilli kentlerine yayıldı Selanik'te Yunan televizyon istasyonlarına zarar verildi

Medya gruplarına eleştiriler

Özellikle bir takım medya grupları olayı anarşist öğrenci eylemleri olarak tanımlamakta ve olayın iç yüzünü değerlendirmemektedir

Uluslararası tepkiler

- Avustralya: Avustralya turistleri şiddet içeren gösterilere karşı uyardı

- Kıbrıs Cumhuriyeti: Yunanistan'ın dışında başkent Lefkoşe'de protesto gösterileri düzenlendi

- Fransa: Göstericiler, Yunanistan'ın Paris Konsolosluğuna girdi ve sembolik işgal yaptı

- Almanya: Yunanistan Berlin konsolosluğu işgal edildi

- Türkiye: Yunanistan'ın İstanbul konsolosluğuna bir gurup anarşist tarafından kırmızı boya atıldı

• Göstericiler Selanik'te taş kullanarak polisle çatışıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com