Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
proşçaniye, slavyanki

Proşçaniye Slavyanki

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Proşçaniye Slavyanki

Proşçaniye Slavyanki Nedir - Proşçaniye Slavyanki Hakkında - Yabancı Tarih Ders Notları - Proşçaniye Slavyanki Konu Anlatım

Proşçaniye Slavyanki (Rusça: Прощание славянки / Proshchanie slavyanki, anlam: Slav kadınların vedası), Rusya İmparatorluğu, Sovyetler Birliği ve Rusya Federasyonu'nun popüler şarkısı

1912'de Birinci Balkan Savaşı'nda Vasili Agapkin (Василий Иванович Агапкин / Vasiliy Ivanovich Agapkin) cepheye eşlerini gönderen Bulgar kadınların onuruna bestledi Başta Vladimir Lazarev (Владимир Яковлевич Лазарев / Vladimir Yakovlevich Lazarev), Aleksandr Galiç (Александр Аркадьевич Галич / Aleksandr Arkadyevich Galich), Aleksandr Mingalev (Александр Егорович Мингалев / Aleksandr Egorovich Mingalev) versiyonu olmak üzere çeşitli şiiri mevcuttur

I Dünya Savaşı sırasında evden cepheye giden askerler tarafından tercih edildi Rusya İç Savaşı'nda gayrıresmî olsa da Aleksandr Kolçak komutasındaki Beyaz Ordu'nun şarkısı oldu 1957'de Leylekler Uçarken filminde kullanıldı

1990'lu yıllarda Yabloko (Российская демократическая партия "Яблоко") tarafından Rusya Federasyonu'nun devlet marşı yapılmaya çalışıldı Tambov Oblastı'nın şarkısı olarak da kabul edilmekte olan şarkı Volga Nehri gemi turunda ve Trans Sibirya Demiryolu'nun Moskova ile Vladivostok'u bağlayan "Rossiya" treninin hareket esnasında kullanılmaktadır Günümüzde Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından sıkça yorumlanmaktadır 1996'da Kafkas Esiri (Кавказский пленник) adlı filmde kullanıldı

2008'de piyasaya sunulan Call of Duty: World at War adlı video oyununda da Kızıl Ordu'nun tema müziği olarak kullanıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com