Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
forum, gallorum, savaşı

Forum Gallorum Savaşı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Forum Gallorum Savaşı

Forum Gallorum Savaşı Hakkında - Mö Forum Gallorum Savaşı - Forum Gallorum Savaşı Nedenleri

Forum Gallorum savaşı, 14 Nisan MÖ 43 tarihinde Marcus Antonius'un birlikleri ile Aulus Hirtius ve Octavian'ın desteklediği konsül Gaius Vibius Pansa Caetronianus komutasındaki Roma Cumhuriyeti lejyonları arasında, Kuzey İtalya'daki bir köy yakınlarında (bir olasılığa göre modern Castelfranco Emilia) yapılan savaş Senato ve Antonius arasında, Sezar sonrası hükümet ve güç paylaşımıyla ilgili yapılan ve aylar süren müzakerelerin sonuçsuz kalmasıyla savaş kaçınılmaz hale gelmişti

Antonius, Decimus Junius Brutus Albinus'u Mutina civarında (şimdi Modena), Padus (Po nehri) nehrinin güneyindeki via Aemilia üzerinde kuşatmıştı Pansa, Roma tarafından kuzeye, Hirtius ve Octavian ile buluşarak Brutus'a yardım etmeye gönderildi

14 Nisan'da, Antonius'un lejyonları Pansa'nın birlikleri ile Forum Gallorum köyünde çatışmaya girdi Pansa'nın birlikleri bozguna uğradı ve general ciddi biçimde yaralandı Sevinçten coşmuş olan Antonius, lejyonlarına bozguna uğramış olan ordunun takip edilmesi emrini verdi ancak lejyonları Hirtius'un birliklerinin pususuna düştü Zafer bir felakete dönüştü ve savaşı ve inisiyatifini kaybeden Antonius geri çekilmek zorunda kaldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com