Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bin, ladinin, usame, ölümü

Usame Bin Ladin'in Ölümü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Usame Bin Ladin'in Ölümü

Usame bin Ladin Kimdir - Usame bin Ladin Ölümü Hakkında - Usame bin Ladin Öldümü

Usame bin Ladin'in ölümü, 2 Mayıs 2011 Pazartesi tarihinde yaklaşık olarak saat 02:30'da UTC açıklandı El Kaide lideri Usame bin Ladin, Pakistan'ın Abbottabad şehrinde Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri'nin açtığı ateşle, 40 dakikalık bir çatışma sonucunda öldürüldü ve daha sonra bedeni ele geçirildi Operasyon, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ile çalışma içinde olan Pakistan'daki Joint Special Operations Command kuvvetlerinin komutası altındaki 25 ABD Navy Seals tarafından yürütülmüştür

Bin Ladin'in Pakistan'da ikâmet edildiğine dair şüphelerin üzerine dikkatle gidilmesinden sonra ABD askeri güçleri, saldırı için Afganistan sınırından gönderildi Pakistanlı yetkililer, bin Ladin'in ABD askeri tarafından Pakistan'da öldürüldüğünü doğruladı

Cesedi, ABD ordusu tarafından alındı ve ordunun tasarrufuna girdi ve yaptıkları açıklamaya göre, Bin Ladin'in cesedinin hiçbir ülke tarafından kabul edilmeyeceğini düşünerek denize attı Bu durum birçok kesim tarafından eleştirildi Basın ajanslarında Bin Ladin'in cesedi adında bir fotoğraf yayınlandı Ancak kısa bir süre sonra fotoğrafın, Bin Ladin'in 10 yıl öncesine ait bir fotoğrafın üstünde Photoshop yapılmasıyla elde edildiği ortaya çıktı Bunun ardından ajanslar fotoğrafı yayından geri çekti ABC News, DNA testi ile cesedin kimliğinin saptandığını bildirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com