Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alaaddin, küçük

Alâaddin Küçük

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alâaddin Küçük

Alâaddin Küçük Biyografisi - Alâaddin Küçük Kimdir - Bahri Hanedanı Aultanları - Alâaddin Küçük Vefatı Hakkında Bilgiler

Memlûk Sultanlığı

Hüküm süresi 1341 – 1342

Tam adı Melikü'l-Eşref Sultan Alâaddin Küçük

Doğum tarihi 1334

Ölüm tarihi 1345

Önce gelen Ebu Bekir

Sonra gelen Şihabüddin Ahmed

Hanedan Bahri Hanedanı

Alâaddin Küçük ya da tam adıyla Melikü'l-Eşref Sultan Alâaddin Küçük (d 1334 - o 1345) Mısır'da 1341 ile 1342 yılları arasında hüküm sürmüş on dördüncü Türk Memluk Sultanıdır

Yaşamı

Dokuzuncu Memlûk sultanı Nasır Muhammed bin Kalavun'in oğlu ve yedinci Memlûk sultanı Kalavun'un torunudur Ağabeyi Seyfüddin Ebu-Bekr'den sonra yedi yaşında iken Memlûk tahtına geçirildi Beş ay süren bir saltanattan sonra 24 yaşında olan ağabeyi Şihabüddin Ahmed Memlûk Sultanlığı tahtına getirildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com