Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buddhacılıkta, tapınma

Buddhacılıkta Tapınma

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Buddhacılıkta Tapınma

Buddhacılık nedir - Buddha kanunları - Buddha inancıBuddha’cılık gelişmesinin ilk çağlarından itibaren Buddha’yı, kanunlarını ve topluluğu ululaştıran birtakım tapınma şekillerini benimsemiştir Kutsal emanetlere karşı ilk zamanlardan beri büyük bir saygı gösterilirdi Bu emanetleri saklamak veya Buddha’nın hayatına ve daha önceki hayatlarına ait olayları anmak için anıtlar yükseltildi (stupa)

Bununla beraber Buddha’nın resimlerine tapınma nispeten daha sonraki bir tarihte başlamış gibi görünmektedir Bu tapınma tarzı bugün de Buddha’nın heykeline çiçekler, giysiler, süsler sunmak, ilâhiler okumak, vakıflara büyük bağışlarda bulunmak suretiyle devanı eder Zamanla bu tapınmalar başlangıçtaki keşişçe sertlikle hiçbir ilgisi kalmayan bir debdebe haline gelecektir Bu törenlerde sihirler yapılır, cinler kovulur Şefaatte bulunulur Bunlar Buddha’cılık öncesi veya doğrudan doğruya halk kaynaklı âdetlerdir Efsunlar, muskalar, resimler, dövmeler aynı kaynaktan gelmektedir

Mahayana’nın ibadet şekilleri ile theravâda’nınkiler aynıdır Kutsal metinlere karşı çok gelişir Bu metinler kendi başlarına kurtarıcı bir değer kazanır Büyük bir itina ile yazılıp resimlendirilen yazmalar (mandala) çoğalır Lâmacı ibadetler, bu kavramları daha da çoğaltmıştır Çok girift törenler büyük yer tutar

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com