![]() |
Yıldız Çiçeği Dahlia |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yıldız Çiçeği DahliaYıldız Çiçeği Dahlia - Yıldız Çiçeği Dahlia Hakkında Yıldız Çiçeği Dahlia, yüzlerce çeşidiyle çiçek dünyasının en geniş ailelerinden birine sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() Seneye de bahçenizde görünsün istiyorsanız bu bahar yumrularını toprağa dikebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yıldız Çiçeği Dahlia |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yıldız Çiçeği DahliaDahlıa - Dahlıa Bitkisi - Dahlıa Bitkisi Hakkında DAHLIA (Dahliya, Yıldızçiçeği) Çok yıllık, yumru köklü bu bitkinin 20 cinsi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yıldız Çiçeği Dahlia |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yıldız Çiçeği DahliaYıldız Çiçeği - Yıldız Çiçeği Nedir - Compositae Yetiştiriciliği Yıldız Çiçeği (Dalya) Yetiştiriciliği * Bilimsel Sınıflandırma o Âlem: Plantae + Bölüm: Magnoliophyta # Sınıf: Magnoliopsida * Takım: Asterales o Familya: Compositae + Cins: Dahlia sp ![]() Genel Özellikleri İsveçli botanikçi Andreas Dahl’dan adını almıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üretimi En kolay üretim köklenmiş ve sürmüş yumru grubunun ayrılmasıyla olur ![]() ![]() ![]() Yeşil çelikle üretim: Çelik materyali kazanmak amacıyla yumrular, ocak ayında 5 -8 cm kalınlığında kum+torf karışımına yumrunun boyun kısmı harcın dışında kalacak şekilde dikilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dikildiği aynı harç içerisine dikilir ![]() ![]() ![]() Aşı ile üretim: Şubat ayında seradaki bitkilerde yapılır ![]() Tohumla üretim: Şubat – mart aylarında atılır ![]() harçla kapatılır ![]() ![]() çiçeklenmeye kadar 12 – 14 hafta geçmesi gerekir ![]() Yumru ile üretim: Çelik almak için dikilen yumruların sürgünleri uzadıkça haziran ayından itibaren 30 – 50 cm yukarıdan budanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayırma ile üretim: Az kullanılan bir yöntemdir ![]() bitkiler topraktan çıkartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekolojik İstekleri Kültür çeşitlerini kolayca yetiştirmek mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peyzajda Kullanımı Yıldızların, çiçek bordürlerinde tek veya birkaç sıra üzerinde dikilmeleri daha etkili olmaktadır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yıldız Çiçeği Dahlia |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yıldız Çiçeği DahliaGüzel olmuş ellerine sağlık ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |