Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadın, tuzluğu

Kadın Tuzluğu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadın Tuzluğu



Kadın Tuzluğu Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Kadın Tuzluğu Hakkında - Kadın Tuzluğu Faydaları - Kadın Tuzluğu Yetiştiriciliği

KADIN TUZLUĞU, ANBERPARİS, DİKEN ÜZÜMÜ SARI ÇALI


BERBERIS VULGARIS L


(Berberidaceae-fam)


Bulunduğu Yerler: Kuru ve taşlık her yerde bulunur


Yapısı: 3m kadar yükseklikte dikenli bir çalıdır Yapraklar kısa saplı, drup halinde kısa dallarda bulunurlar Yapraklar ters yumurta biçiminde, saçaklı dişli, güz mevsiminde kızarırlar, Çiçekler sarı, çiçek demetleri salkım halinde sarkarlar Meyveler kırmızı, mayhoş, eşkenar, 2-3 çekideklidir Nisan-Mayıs aylarında çiçek açarlar


Kullanılan Kısımlar: Kök ve kabukları kulanılır Kökler sonbaharda, meyvelerin olgunlaşmasından sonra( ekim-kasım) veya ilkbaharda, bitkinin inkişafından evel (mart –nisan aylarında) topraktan çıkarılır, yıkanır Kök hemen dış kabuğundan soyulur, gölgede veya 40 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur Kuru kökler koyu sarı renkte, soyulmuş kökler ise sarı renktedir Kokusuz ve acı tattadır Çuvallarda paketlenir müsaade edilen rutubet payı &12 dir Kuru ve havadar binalarda saklanır


Kimyevi terkibi: Berberin, oksiaktin, sarı boyama, sepi maddeleri, helme, vs ihtiva eder


Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Bitki; safra çıkarıcı iltihaplanmayı giderici ve kan dindirici te sire sahiptir


Kadın halk tababetince dalak hastalıkları böbrek ve mesanede iltihap ve taş, karaciğer ve safra hastalıkları idrar zorluğu cerahatlı siyatik, ishal, ekzemalar, verem, sirace ve rahim hastalıklarında kullanılır Haricen, gözlerde perdeye karşı( banyo) dişeti iltihaplarında ( gargara olarak) kullanılır Yapraklar ishal ve dizanteride kullanılır Meyveler; karaciğer, dalak hastalıklarında ve mide ağrılarında kullanılır Bitki meşrubat ve tatlıcılık sanayiliğindede kullanılır


Kullanılışı: İnce kıyılmış kabuklardan bir çay bardağı ( köklerdne bir çorba kaşığı) 0,5 lt suda 10 dakika kaynatılır Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.