Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kadın, tuzluğu

Kadın Tuzluğu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadın Tuzluğu

Kadın Tuzluğu Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Kadın Tuzluğu Hakkında - Kadın Tuzluğu Faydaları - Kadın Tuzluğu Yetiştiriciliği

KADIN TUZLUĞU, ANBERPARİS, DİKEN ÜZÜMÜ SARI ÇALI

BERBERIS VULGARIS L

(Berberidaceae-fam)

Bulunduğu Yerler: Kuru ve taşlık her yerde bulunur

Yapısı: 3m kadar yükseklikte dikenli bir çalıdır Yapraklar kısa saplı, drup halinde kısa dallarda bulunurlar Yapraklar ters yumurta biçiminde, saçaklı dişli, güz mevsiminde kızarırlar, Çiçekler sarı, çiçek demetleri salkım halinde sarkarlar Meyveler kırmızı, mayhoş, eşkenar, 2-3 çekideklidir Nisan-Mayıs aylarında çiçek açarlar

Kullanılan Kısımlar: Kök ve kabukları kulanılır Kökler sonbaharda, meyvelerin olgunlaşmasından sonra( ekim-kasım) veya ilkbaharda, bitkinin inkişafından evel (mart –nisan aylarında) topraktan çıkarılır, yıkanır Kök hemen dış kabuğundan soyulur, gölgede veya 40 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur Kuru kökler koyu sarı renkte, soyulmuş kökler ise sarı renktedir Kokusuz ve acı tattadır Çuvallarda paketlenir müsaade edilen rutubet payı &12 dir Kuru ve havadar binalarda saklanır

Kimyevi terkibi: Berberin, oksiaktin, sarı boyama, sepi maddeleri, helme, vs ihtiva eder

Hangi Hastalıklarda Kullanılır: Bitki; safra çıkarıcı iltihaplanmayı giderici ve kan dindirici te sire sahiptir

Kadın halk tababetince dalak hastalıkları böbrek ve mesanede iltihap ve taş, karaciğer ve safra hastalıkları idrar zorluğu cerahatlı siyatik, ishal, ekzemalar, verem, sirace ve rahim hastalıklarında kullanılır Haricen, gözlerde perdeye karşı( banyo) dişeti iltihaplarında ( gargara olarak) kullanılır Yapraklar ishal ve dizanteride kullanılır Meyveler; karaciğer, dalak hastalıklarında ve mide ağrılarında kullanılır Bitki meşrubat ve tatlıcılık sanayiliğindede kullanılır

Kullanılışı: İnce kıyılmış kabuklardan bir çay bardağı ( köklerdne bir çorba kaşığı) 0,5 lt suda 10 dakika kaynatılır Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com