Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaktüsü, kalahari

Kalahari Kaktüsü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalahari Kaktüsü

Kalahari Kaktüsü Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Kalahari Kaktüsü Hakkında - Kalahari Kaktüsü Faydaları - Kalahari Kaktüsü Yetiştiriciliği

(Hoodia gordonii)

2 metre boylarında, yapraksız,etli sulu,kalın ve yumuşak dokulu, dev bir kaktüs türüdür

Diğer adı Xhoba’dır

Anayurdu Güney Afrika’dan Botsvana ve Namibya’ya doğru uzanan Kalahari çölüdürBurası Johannesburğ’a 1000 km mesafededir

Çölde avlanan San kabilesinden Bushmenler yüzyıllardan bu yana ava çıktıklarında bu bitkinin sapından çiğner3-4 gün hiçbir şey yiyip içmeden durabilir ve bu sırada canlılıklarından hiçbirşey kaybetmezlermiş

Buradan hareketle 2001 de gönüllü 20 aşırı şişman üzerinde yapılan deneylerden mükemmel sonuçlar alınırŞöyle ki:Kaktüste bulunan ve 1996 da keşfedilen P57 adlı bir molekül beyinde doygunluk hissi veren hipotalamus bölgesine gider ve yeme isteğini engellerAz önce yemek yemiş olduğu duygusunu vererek bir anlamda beyni kandırırGünlük kalori ihtiyacını da yüzde 30-35 oranında azaltırDoygunluk duygusuyla beraber insanda yorgunluk , halsizlik ortaya çıkmaz, vücut enerjisini ve canlılığını da korur

Aynı şeyi glikoz da yapar ama kalori taşıyarakAyrıca bu kaktüs ondan 10 bin kat daha etkilidir

Bu günlere kadarki ne klinik deneylerde nede reel uygulamalarda herhangi bir yan etki ortaya çıkmıştır

Bu bitki sayesinde rejim ve diyet dünyasında büyük bir devrim yaşanacağı belirtiliyorİnsanlığı bekleyen şişmanlık tehlikesine doğal yoldan çözüm bulunması son derece sevindirici bir durumelbette

Böylece insanlık sentetik zayıflatıcılara para harcamaktan kurtulacak Kamerun Federal Cumhuriyeti üzerinde bu bitkinin resminin bulunduğu bir vergi ve posta pulu çıkarmış bulunuyor

Halen çeşitli internet sitelerinde pazarlanan bitkinin haplarından , yemeklerden 1 saat önce 2-4 adet yutulması öneriliyorDoğal lezzeti biraz kekre olan bitki klorofille tatlandırılıyor

Dikkat hamilelere , emzikli annelere ve yüksek tansiyonlulara önerilmiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com