Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ginsengi, hint

Hint Ginsengi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hint Ginsengi

Hint Ginsengi Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Hint Ginsengi Yetiştiriciliği - Hint Ginsengi Hakkında

HİNT GİNSENGİ

(Withania somnifera)

Patlıcangiller familyasındandır

30-200 cm boylarında tüylü eliptik yapraklı,bir yada çok yıllık,bir kültür bitkisidirYeşilimsi sarı küçük çiçeklerini portakal rengi küçük meyveler izler

Hindistan , Afrika ve Avustralya’da bulunurEski Hint hekimliği Ayurveda da hayati fonksiyonları dengelemek amacıyla kullanılmıştırStres giderici,bağışıklık sistemini dengeleyici,iltihap iyileştirici,yaşlanmayı geciktirici,zihinsel yetenekleri geliştirici,hatta afrodizyak olarak tanınmıştır

Bitkinin adlarından biri olan “Ashwagandha” “insana bir atın gücünü kazandıran “ anlamına gelmektedir

Kültürü için güneşli iyi drenajlı toprak ister, bitkilerin birbirinden uzaklığı 50 cm olmalıdırTohumlar yarı kumlu toprağa ekilir ve 14-21 gün içinde filizlenirKöklerin hasadı, bitkinin üst kısmı kuruyup meyveleri kızarınca ocak – mart aylarında yapılırKökler kolay kuruması için 7-10 cmlik parçalar halinde kesilirMeyveler de bir sonraki rekolte için tohumlarını almak üzere dövülürBir hektarlık bir alandan ortalama 400-500 kg kök ile 50 kg tohum elde edilir600 tohum bir gram kadar gelirBileşiminde witanin ve somniferin alkolitleri bulunur

Halk hekimliğinde bitkinin bütünü ama en çok da kökleri kullanılırStrese direnci arttırır,sıkıntıyla,strese,güçsüzlükle savaşa destek olur,fiziksel ve zihinsel performansı arttırırMesane iltihabında , romatizma vb agrılarda etkilidir

300-700 gram bitki kökü 250 ml soğuk suya konup kaynatılır, soğutulup süzülür ve günde üç fincan içilir

Yada günde 1-2 gramlık kapsül içilirTentür olarakta günde üç kez 2-4 ml alınır

Hint ginsengi fazla yan etkisi olmayan bir bitkidirAltı ay sürekli kullananlardan ancak ishal ve kusma gibi yan etki verenler olmuşturHamilelerin hekimlerine danışmadan kullanmamalarında yarar olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com