Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hint, limonu

Hint Limonu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hint Limonu

Hint Limonu Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Hint Limonu Yetiştiriciliği - Hint Limonu Hakkında

HİNT LİMONU

(Citrus hystrix)

Turunçgiller familyasındandır

3 metre boylarında dikenli ve çok yavaş büyüyen dekoratif görünüşlü bir ağaçcıktırYüreksi parlak koyu yeşil ,etli ve kokulu uzun saplı yaprakları vardırPembemsi beyaz çiçeklerini ;3-4 cm çapında pütürlü yüzlü yuvarlak meyveleri izler, turunçgillerin Güneydogu Asya dırAkdeniz havzasındaki ülkelere Haçlı seferleriyle getirilmiştir16 yy da da Portekizliler onu Orta Amerika ya götürmüşlerdirBugün Meksikada ve Karayiplerde farklı türleri yetiştirilir

Meyve aşırı ekşi ve acı olduğu için pek yenmezMutfakta koku ve lezzet verici olarak kullanılan asıl kısmı meyvenin kabuğudurYapraklar da aynı şekilde kullanılabilirBunlar Taylan, Malezya, Vietnam,Kamboçya mutfaklarında yer alır

Yapraklar kurutulunca aromasının büyük bir bölümünü yitirdigi için taze kullanılmayacaksa dondurularak kullanılır

Bileşiminde C vitamini , pektin,şekerler,malik ve sitrik asitler, çeşitli mineraller bulunurİskorbüt hastalığına karşı iyi gelir

Saçları parlatıcı etkisinden dolayı şampuan yapımında ve Malezya da güçlendirici olarak pomatlarda yer alır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com