Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ana, eli, havva

Havva Ana Eli

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Havva Ana Eli

Havva Ana Eli Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Havva Ana Eli Yetiştiriciliği - Havva Ana Eli Hakkında

HAVVA ANA ELİ

(Anastatica hierochuntia)

Turpgiller familyasındandırDiğer adları Mercanana, Meryemana,Filistin gülü,Fadimeana

Saplı yapraklı ve küçük beyaz çiçekli bir yıllık otsu bir bitkidirSusuz kaldığında bitki kendi üzerine büzülür,tortop olur;ancak su bulduğunda yeniden bir el gibi açılır

Bu özelliğinden dolayı Anadolunun kimi bölgelerinde doğum yapmakta olan kadının yanında tutularak ona manevi bir güç verecegine inanılırKurumuş bitki sulu bir kabın üzerine konur dallar su içtikçe bitkinin parmakları andıran dalları açılır ve bunun doğuma yardım anlamına geldiği düşünülürBir yandan da bitkinin içine konduğu sudan doğurmak üzere olan kadına içirilirBir zamanlar bitkiden hazırlanmış olan sulu öz adet söktürücü olarak da kullanılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Havva Ana Eli

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Havva Ana Eli

UMRAYA gittigim zaman MEKKEDE Dagdan koparmistim hatira olsun diye bulundugum ulke URDUNE gelince o bitkinin MERYEM Ananin eli dediler ve dilden dile bende oldugunu ogrenen dogum yapicak kadinlar sancisi gelince MERYEM ANA bitkisini suya koyup iciyorlardi

Bende 3kizima hamileydim ve ilk defa ailemden uzak diyarda dogum yapicaktim Daha sancim gelmemisti Dr dedigine gore bir haftam vardi bu bitkyi denemek istedim oylece yari inanarak suya koydum o suyu ictim saat sabahleyin esim Fabrikaya isine gitti daha bahce kapisini kapattim yururken eve dogru sanki ayaklarima dogru sancisiz agirlik inmeye basladi yardimcima seslendim eve girdik ama ayaklarimdan su ve kanlar akiyordu saat 7 ,10 gece
yardimci kadin tlf acti esime haniminiz dogum yapiyor diye esim ve Dr geldiginde dogum yapmistim bu anlattiklarimin hepsi 15 dakikada oldu
Kizimin adini RUYA Koydum hakikaten ruya gibi hic sancisiz dogum yapmistim Allaha sukurler olsun

Bu guzel animi sizlerle paylasmak istedim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com