Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duvar, sarmaşığı

Duvar Sarmaşığı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Duvar Sarmaşığı

Duvar Sarmaşığı Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Duvar Sarmaşığı Hakkında - Duvar Sarmaşığı Faydaları - Duvar Sarmaşığı Yetiştiriciliği

HEDERA HELIX L

(Araliaceae-fam)

Bulunduğu Yerler: Rutubetli; gölgeli, taşlık ve deniz seviyesine 1000 m kadar olan her yerde bulunur

Yapısı: Çok dallı, sürüngen veya tırmanan bir bitki olup birçok hevai kökler vasıtasıyla etrafındaki eşyaya tutunur Yapraklar; daima yeşil, parlak, derimsi, yumurta biçiminde, yürek şeklinde veya el ayası gibidir Çiçekler sarımtrak yeşil yarım daire şeklinde , çiçek demeti salkım halindedir meyveler yuvarlak, olgunlaştığında siyah mavi renk alır

Kullanılan Kısımlar: Yapraklar; bitki çiçek açtığı zaman (Haziran- Ağustos) toplanır Gölgede veya 45 dereceye kadar sıcaklıktaki fırınlarda kurutulur Kuru yaprak yeşil, kokusuz ve acı bir lezzete sahiptir %12 rutubete müsaade edilir Kağıt torbalarda paketlenir Gölgede, kuru ve havadar binalarda muhafaza edilir

Kimyevi Terkibi: Saponinler, hederin glikozidi, kolesterin,pektin, inoxit elma ve karınca asidi vs ihtiva eder

Hangi Hhastalıklarda Kullanılır: İltihaplı salgı bezlerini sakinleştirir Organizmanın kronik salya salgı örtü (nezle, ingin, iltihapları verem ve raşitizme karşı) kullanılması tavsiye edilir Aynı zamanda sıkıştırıcı, idrar söktürücü, kan damarlarını genişletici (az miktarda), çok miktardada kan damarlarını büzücü te’sirdedir Romatizmadan ileri gelen şişlikler, nikris (gut) hastalığı, beyaz akıntı, karaciğer ve safra hastalıklarında, aşırı adet hallerinde kullanılır

Halk tababetinde; dalak iltihaplarında kullanıldığı gibi meyvelerinin haşlanması zayıflatıcı olarak kullanılır Haricen –lapa halinde yanık yere, göz itihaplarında yıkamada vs yerlerde kullanılması tavsiye edelir

Kullanılışı: 1 çorba kaşığı bitki 0,5 litre suda 10 dakika kaynatılır, süzülür günde 3 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Duvar Sarmaşığı

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Duvar Sarmaşığı

HmGerçekten İlginç Bir Konuya Değinmişsin <3
Bende FB'liyim
Forever

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com