Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ratanya

Ratanya

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ratanya

Ratanya Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Ratanya Yetiştiriciliği - Ratanya Hakkında

RATANYA

(Krameria triandra)

Baklagiller familyasındandır

20-40 cm boylarında,Peru,bolivya,şili gibi Güney Amerika ülkelerinde yetişen kırmızı çiçekli bir çalıdır

Bitkinin kökü kullanılırEn nitelikli ratanya kökleri Peru’da elde edilirBunlar 25 cm uzunluk ve 4 cm çapında dallar halindedirKırmızısı esmer renkli acımsı kekre lezzetli ve kokusuzdurToz haline getirilerek kullanılır

Bileşiminde şekerler tanen ve nişasta bulunur

Bağırsak enfeksiyonlarına ve ishale iyi gelirHanımlarda adet kanının fazla gelmesini önler

Bunun için 10-30 gram toz 1 litre kaynar suyla demlenir ve günde iki-üç kez birer bardak içilir

Basur memelerine karşıda dışardan zeytinyağıyla birlikte uygulanırDişetlerini güçlendirmek için de gargara yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com