Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
şahterotu

Şahterotu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şahterotu

Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Yetiştiriciliği - Hakkında

Şahterotu

ŞAHTEROTU

FUMARIA OFFICINALIS L

(Papaveraceae-fam)

Bulunduğu Yerler: 10-40 cm kadar yüksek olan gövde çok dallı, sepet gibi yere serili veya doğru, mavimtra yeşil renkte, bitkisi çıplak içi kof, çizgili, bir yıllık otsu ufak, pembe ile kırmızı erguvan renkte olup üzüm salkımı şeklinde sap uçlarında bulunurlar Çanak iki yapraklı, taç 4 yaprakl, bunun üstüne olanı urlanmış torba gibi olup dip kısmında 2-3 erkek organı bulunur Meyve bir tohumlu böbrek şeklinde bir kapsüldür

Kullanılan Kısımlar: Toprak üstü kısımlar kullanılır Bunlar çiçek açma zamanında mayıs-temmuz aylarında toplanır Gölgede veya 45 dereceye kadar ısılı fırınlarda kurutulur Rutubet payı % 12 dir Balya halinde paketlenir Kuru ve havadar yerlerde muhafaza edilir

Kimyevi Terkibi: Fumar asidi, fumarin alkoloidi, boyama, reçine, fumarin asidinin kalsiyum, potasyum ve magnezyum tuzları kriptokarpin, yaurotenzin,acılık,vs ihtiva ederFumarin alkoloid, tıpkı protopin alkoloidi ayarındadırProtopin alkoloidi uyuşuk kalp felcini uyarıcı (geçici uyarıcı,nabzı hızlandırır ve iştahı arttırır)te’sirdedir

Hangi Hastalıklarda Kullanılır:iştihayı tahrik eder,bağırsak zaafiyeti (atoni),iştahsızlık,sarılık,verem hastalıklarında kullanılırHaricen gıcık,cilt likenlerine karşı kullanılır

Şahter otu halk tababetinde sarılık, basurlar, yüz ve beden sivilceleri, su toplama, kabız, sirace, bağırsak tembelliği, fena ağız kokusu, verem, vayıflamada kullanılır Haricen kızarmış şahterotu gözlere banyo olarak kullanılmasında tavsiye eder

Kullanılışı: Bitkiden 1 çorba kaşığı 0,5 lt suda 5 dakika kaynatılır Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com