Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
frenk, maydonozu

Frenk Maydonozu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Frenk Maydonozu

Frenk Maydonozu Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Frenk Maydonozu Hakkında - Frenk Maydonozu Faydaları - Frenk Maydonozu Yetiştiriciliği

(Anthrisus cerefolium)

Maydonozgiller familyasındandır

30-50 cm boylarında ince içi boş gövdeli dallara ayrılan yapıda tüylü küçük beyaz çiçekli bir yıllık otsu bir bitkidirÇok parçalı hoş kokulu açık renkli yaprakları kurutulduktan sonra baharat olarak kullanılır;anasonu andıran farklı bir lezzet sunarBeş adedi bir kın içinde bulunan ve olgunlaşınca kararan 6 mm uzunluğunda ince tohumları vardır

Anayurdu Ortadoğu Güney Rusya ve Kafkasya dırEski yunanlılar tarafından bilinirdi:Yaşlı Plinus(23-79)ve Dioskorides (1yy) onun mutfakta kullandığını belirtmişlerdir

Avrupa?da kültürü yapılırBunun için 15-25 cm aralıklarla kışın yapraklarını döken bir ağacın altına dikilirki kış güneşinden yararlansın kışın sert geçtiği yerlerde soğuk havalarda üzerini örtmek gerekir

Çiçekli dalları idrar arttırıcı hazmı kolaylaştırıcı balgam söktürücü , güçlendirici,karaciğeri koruyucu ve adet düzenleyicidirBunun için 1 litre kaynar suya bir avuç taze yaprak yada yarım avuç kuru yaprak koyup kaynatmadan bir süre bekletmek ve süzerek günde iki üç fincan içmek gerekir

Bitki yüz maskesi yaparak yada demlenmiş çaydan uygulayarak ciddi temiz ve yumuşak tutmaya da yarar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com