Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akça, armudu

Akça Armudu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akça Armudu

Akça Armudu Meyvesi - Akça Armudu Bitkisi - Akça Armudu Bakımı - Margaret Akça Armudu Nedir - Akça Armudu Bilgiler

Orijini Anadolu

Ağaç Özellikleri

Ağaçları kuvvetli büyür ve yarı dik gelişir Düzgün bir taç teşkil eder, dallar sık ve aşağıya doğru sarkıktır Düzenli meyve verir Kendine kısır bir çeşittir Armut anacına aşılanması durumunda geç meyveye yatar Bu yüzden genellikle ayva anacına aşılanır ve iyi uyum gösterir

Meyve Özellikleri

Meyvesi küçük, kısa boyunlu, alt kısmına doğru geniştir Meyve kabuğu yeşil zemin üstüne sarı renktedir, yeme olumunda yeşilimsi sarı renkte ve incedir Meyve eti beyaz, az kumlu, orta derecede sulu, az tatlı olup kalitesi orta – iyidir Ortalama meyve eni 45 mm meyve uzunluğu sap hariç 70 mm olup yaklaşık 120 gram ağırlığındadır

Hasat Zamanı

Temmuz ayının 2 haftası itibariyle hasat edilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com