![]() |
Şeker Kamışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeker KamışıŞeker Kamışı - Şeker Kamışı Bitkisi - Bitkiler - Bitki Özellikleri ![]() Şeker kamışı (Saccharum officinarum) Poaceae familyasından şeker elde edilen bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şeker Kamışı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeker KamışıŞeker Kamışı - Şeker Kamışı Nedir - Şeker Kamışı Yetiştiriciliği Boyu iki ila altı metre uzunluğunda fiber özellik taşıyan bir bitkidir ![]() ![]() ![]() Kamış, prosesten geçirilip içindeki öz suyu çıkarıldıktan sonra geri kalan posusu yakılarak değirmenlerin ihtiyaç duyduğu ısı ve elektrik üretiminde kullanıldığı gibi, içerdiği yüksek selüloz oranı nedeniyle kağıt, karton ve “çevre dostu” mutfak eşyaları üretimi için de önemil bir hammaddedir ![]() Şeker üretimi Kalın kamış özünde önemli sucrose yani şekerli özsuyu barındırmaktadır ![]() ![]() Şeker kamışı şurubu Şeker kamışı şurubu (Juice Tebu), Açe’de içecek olarak gündelik yaşamda önemli bir tüketim maddesidir ve her yaştan insan tarafından sevilen bir içecektir ![]() ![]() ![]() Tarihi Şeker kamışı Güney Asya ve Güneydoğu Asya’da yetişen yerli bir üründür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yüzyılda bir şeker kamışı plantasyonundan görüntü ![]() ![]() ![]() Yetişme koşulları Yıllık 24 oC sıcaklığında ve asgari 600 mm nem oranına sahip tropiklerde yetiştirilmektedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|