Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
organik, tarım

Organik Tarım

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Organik Tarım

Organik Tarım - Biyolojik Ekolojik Tarım - Organik Tarım Hakkına

Organik ürün: Organik üretim ve yetiştirme tekniği ile, Bakanlık veya kontrol ve/veya sertifikasyon kuruluşu kontrolünde üretilmiş, yetiştirilmiş, doğadan toplanmış, avlanmış, ambalajlanmış, etiketlenmiş, ham, yarı mamul ve mamul haldeki sertifikalı ürüne Organik Ürün denir

Dünya Ticaretine konu olan Organik Tarım Ürünleri: Yaş meyve-sebzeler, çorbalar, dondurulmuş gıdalar, su ürünleri, şeker ve şekerli ürünler, bebek gıdaları, diyet ürünleri, gıda katkı maddeleri, soslar, kuru ve sert kabuklu meyveler, bakliyat, baharatlar, tıbbi ıtri bitkiler, yağlar, et ürünleri, bal, peynir, un ve unlu mamuller, bira, şarap, meyve suları, kahve , çay gibi alkollü ve alkolsüz içecekler sayılabilir

Çiftçinin Organik Tarıma Girişi: Organik tarımsal üretim yapacak çitçi; öncelikle bakanlıkça yetki verilmiş herhangi bir kontrol /sertifika kuruluşuna başvurmalıdır Kontrol/sertifika kuruluşu kendisine baş vuran müteşebbislerden kendisini ve işletmesini tanımlayacak yönetmelik hükümlerine göre gereken bütün bilgi ve belgeleri ister Bu bilgi ve belgeler ışığında organik tarım yapmaya uygun olup olmadığına karar verir Uygunluğu durumuna göre müteşebbis yönetmelik hükümlerine göre organik tarım komitesine bildirilir Arazi parseli yada üretim alanı, kontrol/sertifika kuruluşunca geçiş sürecine alınırToprağın kirlilik durumuna göre 1 ile 3 yıl arasında geçiş süreci uygulanır Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda 24 ay, tavşanlarda 6 ay, ve tavuklarda 4 aydır Su ürünleri üretiminde geçiş süreci tür ve çeşidine göre kontrol/sertifika kuruluşu tarafından belirlenir

Kontrol/sertifika kuruluşu, organik tarım komitesinin onayını alarak geçiş sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir Müteşebbisle sözleşme yapan, her kontrol/sertifika kuruluşu tarafından gerekli hallerde başvurulması maksadıyla bir mahkeme yeri ibraz edilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com