Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hûban, türbesi, şahi

Şâh-İ Hûban Türbesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şâh-İ Hûban Türbesi

Şâh-ı Hûban Türbesi Hakkında - Şâh-ı Hûban Türbesi Mimarisi - Şâh-ı Hûban Türbesi Tarihçesi - Mimar Sinan Eserleri
Yapım yılı: ?

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Fatih

Bulunduğu semt: Arpa Emini

Adres: Arpa Emini Mahallesi Gureba Hastanesi Caddesi Fatih

Ulaşım tarifi: Vatan Caddesi ile Akdeniz ve Oğuzhan caddelerinin kesiştiği kavşaktadır Vatan Caddesi üstündeki Oğuzhan durağında inilerek yapıya kolaylıkla ulaşılır

Eser tipi: Türbe

Günümüzdeki kullanımı: Türbe

Mülkiyet sahibi: Vakıflar

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: III Murat'ın eşlerinden olan Şah Huban Hatun, türbesini yaptırırken Mimar Sinan'dan türbenin hemen yanına bir de mektep inşa etmesini istemiştir Günümüzde yol seviyesinin altında kalmış mektep ve türbe bakımlıdır Şah Huban Hatun Türbesi ve mektep İlim ve Kültür Araştırmaları Vakfı'na tahsis edilmiştir

Şâh-ı Hûban Türbesi Resimleri

Kaynak:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com