![]() |
Dünyanın En Eski Aşk Şiiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyanın En Eski Aşk Şiiri![]() Dünyanın ilk aşk şiiri 1889'da Bağdat’ın 150 km uzağındaki Sümer kenti Nippur’da bulunmuş 4 bin yıllık bir tablet üzerindeki şiirdir ![]() ![]() ![]() Sümer inancına göre, toprağın bereketini ve verimli olmasını sağlamak amacıyla, Kral’ın yılda bir kez Bereket ve Aşk Tanrıçası Ellil yerine bir rahibe ile evlenmesi kutsal bir görevdi ![]() ![]() İşte dünyanın ilk aşk şiiri; Damadım, kalbimin sevgilisi ![]() Güzelliğin büyüktür baldan tatlı ![]() Aslan, kalbimin kıymetlisi ![]() Güzelliğin büyüktür baldan tatlı ![]() Benim değerli okşayışlarım baldan tatlıdır ![]() Yatak odasında bal doludur ![]() Güzelliğinle zevklenelim ![]() Aslan seni okşayayım ![]() Benim değerli okşayışlarım baldan tatlıdır ![]() Damadım benden zevk aldın ![]() Annem söyle sana güzel şeyler verecektir ![]() Babam, sana hediyeler verecektir ![]() Sen beni sevdiğin için ![]() Lütfet bana okşayışlarını ![]() Benim Tanrım, benim koruyucum ![]() Tanrı Ellil’in kalbini memnun eden Şusin’im ![]() Lütfet bana okşayışlarını … |
![]() |
![]() |
|