Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başkurdistan, cumhuriyeti, sosyalist, sovyet, özerk

Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti

Başkurdistan - Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Tarihi Hakkında - Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti

Bayrak Arma

Başkent: Ufa

Resmi dili Başkurtça, Rusça

Siyasal statü Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti

Tarih

- Kuruluş tarihi 23 Mart, 1919

- Yıkılış tarihi 1991

Yüzölçüm 143600 km² (55444 sq mi)

Para Birimi Sovyet Rublesi

Zaman dilimi UTC +3

Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti veya Başkurtistan ÖSSC, (Başkırca: Başkort Aftonomiyalı Sovyet Sosyalistik Resbulikası, Rusça: Башкирская Автономная Советская Социалистическая Республика) Rusya SFSC içindeki bir Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'dir

Tarihi

Başkurdistan ÖSSC, 23 Mart 1919'da kurulmuştur Rusya SFSC içinde kurulan ilk özerk cumhuriyettir Başkenti Ufa'dır Başkurtistan ÖSSC'nin zengin mineral kaynakları olup ülkeden özellikle yağ, doğal gaz, demir maden cevheri, manganez, bakır, tuz ve inşa taşı çıkarılmış, Sovyetler Birliği hükümeti kaynakların bulunduğu yerlere sanayiler kurmuştur Ülkenin büyük endüstriyel şehirleri ise Ufa, Sterlitamak ve Beloretsk'dir 1989 yılında nüfusun %39'unu Ruslar, %28'ini Tatarlar, %22'sini Başkurtlar, %3'ünü Çuvaşlar ve %3'ünü Mariler oluşturmuştur 31 Mart 1992'de yerini Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'ne bırakmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com