Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ladinî, sitka

Sitka Ladini

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sitka Ladini

Sitka Ladini Hakkında - Sitka Ladini Dağılımı - Sitka Ladini Nedir

Sitka ladini (Picea sitchensis), çamgiller (Pinaceae) familyasından 80 m boy (maximum 96 m) ve 5 m çap yapabilen ladin türü

Morfolojik özellikleri

Tacı dar koniktir Kabuk grimsi kahverangi veya turuncu kahverengidir Dallar bazılarında aşağıya doğru sarkar, sürgünler ise sarkık değil, dar, pembemsi kahverengi, düzdür Tomurcuklar kırmızımsı kahverengi, 5-10 mm, ucu yuvarlaktır İğne yapraklar 1,5-2,5 cm, irice veya geniş üç köşeli, sert, mavimsi yeşil ile açık yeşil, üst yüzeyi koyu yeşil, stoma bandı çok dar veya yoktur, stoma bantları bir sırtla birbirinden ayrılır, yaprakların ucu sivridir

Kozalaklar 5-9 cm; kozalak pulları eliptik dar baklava şeklinde 12-16 mm uzunluğunda, kenarları yuvarlaktır Tohumlar siyah, 3 mm uzunlukta, ince, 7-9 mm uzunluğundaki tohum kanadı soluk kahverengidir 2n=24

Dağılımı

Sitka ladini doğal olarak Kuzey Amerika'da bulunur Kuzeydoğu sınırını Kodiak adası(en), Alaska ve güneydoğu sınırını Fort Bragg(en) Kaliforniya oluşturur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com